Edzés

5 elengedhetetlen eszköz otthoni edzéshez

Sokan vannak akik időhiány vagy egyéb okok miatt nem tudnak edzőterembe járni, mégis szeretnék magukat formában tartani, így kénytelenek otthon elvégezni az edzésmunkát.

Ha már rászánjuk az időt és az energiát a mozgásra, célszerű a lehető legtöbbet kihozni belőle. A maximális hatásfok eléréséhez pedig szükségünk lesz pár eszközre, ezért összeszedtünk pár elengedhetetlen otthoni kiegészítőt. Jó hír, hogy ezek viszonylag kevés helyet foglalnak el a lakásból és egyik sem kerül többe, mint egy havi kondibérlet.
(…sőt a legtöbbet egy napijegy áráért be lehet szerezni)

1. Szőnyeg

A földön edzést nem ajánljuk senkinek, mert mondjuk egy planking-nél hamar meg tud fájdulni a könyököd a csupasz földön. Ennél egy fokkal jobb megoldás a nappali szőnyege, de az igazán jó megoldás egy tornaszőnyeg. Kellően puha, nem csúszik, stb…

2. Súlyzókészlet

Mindenképpen a készletet ajánljuk a sima súlyokkal szemben. Több feladatot tudsz elvégezni vele, le tudod követni a fejlődésed, így nem kell havonta nagyobb súlyokat venni, csak feltenni a szettből egy nagyobb tárcsát.

3. Bokasúly

A fenék, láb és has edzés elengedhetetlen kelléke.

4. Szalag

Igazából olyan mint egy súly, csak jobban tudsz játszani a szögekkel és a terheléssel. Előnye a sima súllyal szemben még, hogy be tudod akasztani különböző helyekre, így húzó gyakorlatokat is tudsz végezni. Szalagokból is több erősség létezik, a színe jelöli általában mennyire nehéz vele dolgozni.

5. Fitnesz labda

Mivel egy instabil dologról beszélünk, ezért a gyakorlatok közben több izom is bekapcsolódik a munkába, így olyan izmok is erősödni fognak, amik egy statikus gyakorlatnál nem erősödnének. Méretben csak a lakásod tud határt szabni, létezik belőle focilabda méretű és térdig érő változat is. Leginkább a törzsizom és a hasizom edzéséhez tudod használni.

Ha az eszközök rendelkezésre állnak már csak a helyes gyakorlatokat kell megtalálni hozzájuk, de ez már nem nagy kihívás, hisz a Youtube tele van otthoni edzős videókkal, de választhattok valamilyen fitnesz app-ot is segítségnek.

Megosztás
Nutriversum Team

Nutriversum Team