Táplálkozás

Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Ha már nézelődtél a táplálékkiegészítők között, valószínűleg találkoztál ezzel a két fogalommal. Laikus szemmel kicsit nehéz lehet megérteni, mi is a különbség a két típusú fehérjepor közt, de jobban megnézve egész konkrét különbségeket lehet felsorolni.

Minden a kész termékekben található különbség a gyártási eljárásban, azon is belül a szűz tejsavó szűrésének folyamatában való eltérésből fakad. Nagyon lesarkítva: az izolátumot egy plusz szűrési eljárásnak vetik alá aminek a végére sikerül kiszűrni a cukrok és zsírok nagy részét, így egy tisztább és minőségibb fehérjealapot kapunk. Hátulütője a bonyolultabb eljárásnak, hogy sajnos az árcédulán is meglátszik.
Ezt az eljárást a koncentrátumok esetében nem végzik el, így marad magasabb ezen termékek cukor és zsírtartalma, viszont emiatt tud olcsóbb lenni a késztermék.

Rendben, de én melyiket igyam? Whey Pro vagy Iso Pro?

Ugyan a két termék nagyon hasonló, van köztük némi különbség, amelyeket vásárlásnál érdemes figyelembe venned. Alap különbség, hogy a Whey Pro tejsavófehérje koncentrátumot, az Iso Pro pedig tejsavófehérje izolátumot tartalmazó készítmény. A fentebb olvasott különbségek tehát megtalálhatóak a két termék között.

Mit is kell tudni a Whey Pro-ról. Tejsavófehérje koncentrátumok között a piacon kiemelkedően magas, 80%-os fehérjetartalommal bír. Ennek a magas százaléknak köszönhetően egy 30g-s adagban 23g prémium minőségű fehérjével látja el a szervezeted, amelyből 6900mg kiemelkedően hasznos BCAA aminosavból áll. Az amúgy is rendkívül jól hasznosuló és emészthető tápanyagot hozzáadott emésztőenzimekkel láttuk el, hogy a szervezeted biztosan gyorsan és könnyedén jusson hozzá az aminosavakhoz. Lehet ennél jobb? Lehet! Nemcsak gyorsan és kiváló minőségben hasznosuló fehérjéről van szó, hanem egy finom, krémes, 17+1 elképesztő ízben elérhető termékről, amivel élménnyé teheted az edzés utáni shaker-rázogatós szertartásodat. Bátran ajánljuk, a célod legyen akár zsírégetés, izomtömegnövelés, teljesítményjavítás, vagy ha pusztán általános táplálékkiegészítésként használnád.

Azonban ha egy ennél is tisztább megoldásban gondolkozol, érdemes górcső alá venned a Iso Pro-t is. Tejsavófehérje izolátum révén még magasabb, 86%-os fehérjetartalommal bír, így már egy 25g-s adaggal is képes ellátni az izomzatod 22g prémium minőségű fehérjével. A legmagasabb minőségű CFM izolációs eljárásnak és a hozzáadott emésztőenzim komplexnek köszönhetően még gyorsabb felszívódás jellemzi, mint a Whey Pro-t, ezen felül pedig szinte teljesen cukormentes (adagonként kevesebb, mint 0,1g cukor). Glutén-, transzzsír-, és (a Whey Pro-hoz hasonlóan) aszpartámmentes termékről van szó minimális laktóztartalommal, hogy az akadálymentes felszívódás az érzékenyebb gyomrúaknak is garantált legyen. A magasabb minőségért cserébe viszont egy árnyalattal magasabb árat kell megfizetnünk, és egy kicsit szűkebb ízválaszték áll rendelkezésünkre 8+1 féle ízesítéssel.

Összegzés

A 2 fehérjepor közti választás során tehát érdemes figyelembe venned a fehérjetartalom százalékos különbségét, illetve a szénhidrát- és zsírtartalomban fennálló különbségeket. Általában azt javasoljuk, hogy ha nincs különösebb problémád a tejtermékek fogyasztásával, és célod az izomépítés vagy az állóképesség javítása, vagy kezdőként egyszerűen még nem akarsz magasabb összeget áldozni kiegészítőkre, akkor érdemes a Whey Pro-val megismerkedned, azonban ha diétázol, és minden kalória számít, vagy egyszerűen csak szeretnél kipróbálni egy magasabb minőségű megoldást, akkor Neked az Iso Pro lesz a nyerő. Ha viszont ez sem elég, és ugyanazt a minőséget és tisztaságot szeretnéd biztosítani az izmaid számára, mint az élsportolók, vagy profi testépítők, akkor érdemes megismerkednek a Hydro Pro termékkel, amely a hidrolízises eljárásnak köszönhetően nemcsak a lehető leggyorsabb felszívódást és legmagasabb százalékos fehérjetartalmat garantálja (90%), hanem a teljes cukor- és laktózmentességet is.

Iso Pro

86%-os fehérjetartalom
Cukor-, transzzsír- és gluténmentes
Minimális laktóztartalom
Azonnali felszívódás
Szálkásításhoz, szigorú diétához

Whey Pro

80%-os fehérjetartalom
Kiegészítve emésztőenzimekkel
Finomabb ízek, krémesebb állag
Kedvező ár
Átlagos célokhoz, egészséges életmódhoz
Megosztás
Nutriversum Team

Nutriversum Team