Lifestyle

7+1 Tipp, hogyan kezdj neki az életmódváltásnak

Nagyon sokunkban motoszkál az a gondolat, hogy szeretne változtatni. Erre rengeteg okunk lehet.

Van, aki túlsúllyal rendelkezik, és attól szeretne megszabadulni, van, akit a makacs narancsbőr zavar, valakit az, hogy rossz az állóképessége, van, aki túl vékony és ezen szeretne változtatni, valaki a jövőben szeretne terhes lenni. Rengeteg okunk lehet, ki a kinézete, ki az egészsége miatt váltana.

De a változás sose könnyű, valami újba kezdeni mindig nehéz.

 • Minden agyban dől el, mentálisan rendben kell lenned ahhoz, hogy végig tudd csinálni.
  Ha nem vagy elég elszánt, akkor hamar fogsz találni indokot arra, hogy miért ne menj edzeni, vagy miért egyél meg egy csokit. Az ember nagyon jó kifogás keresésben és nagyon tudja magát sajnálni (vagy épp jutalmazni magát egy finom falattal).
 • Tűzz ki magad elé célt, de azok a célok kicsik legyenek és reálisak (aki gyorsan szeretne látványos eredményt, az az eredmény előtt fog elbukni)
  Tapasztalatból mondom, minden olyan vendégem, aki nem fogadta meg azt a tanácsomat, hogy a változás egy folyamat, és mivel nem is egyik percről a másikra híztál meg, nem is fogsz tudni gyorsan lefogyni, életmódot kell váltani és fokozatosan, egészségesen élni, fogyni, ami tartós végeredményhez visz, az kevesebb, mint egy hónap alatt feladta, mert rájött, hogy ez lemondással jár. Tény és való a bomba alakot nem adják ingyen, de megéri!
 • Válassz magadnak példaképet, biztos neked is tetszik valakinek a külseje. Tedd ki a falra vagy valahova és látod, és mindig nézz rá, mikor elbizonytalanodnál. Hiszen ha neki sikerült elérni azt az alakot, neked is fog!
 • Iktasd ki az életedből a hátráltató tényezőket! Ezalatt értem azt, hogy tüntesd el a konyhából a lisztet, cukrot, csokit, barátokkal ne cukrászdában vagy gyorséttermekben találkozz
 • Kérj segítséget! Ne félj segítséget kérni, megfelelő szakembert felkeresni. Egy jól megírt étrend edzésterv nagyban hozzájárulhat sikeredhez. Ne erről sajnáld a pénzt, hiszen ha nem értesz az edzéshez, megsérülhetsz, egy rossz diétától beteg lehetsz, vagy végül több kiló leszel, mint ahonnan indultál. Illetve sok embernek kell az, hogy végig mellette legyenek és motiválják őket.
 • Mozogj! Legalább hetente háromszor sportolj valamit, amiben örömödet leled.
  Kemény edzés boldogsághormonokat szabadít fel, és ez legalább csinosabb kerek feneket csinál, mint a csoki!
 • Ne állj gyakran mérlegre, elég havonta egyszer. Aki nagyon gyakran nézi a mérleget és nem olyan eredményt lát, ami boldoggá teszi, képes felhergelni magát úgy (kevesebb az a típus, aki keményebben edz) hogy feladja. Ezért bőven elég pár hetente, hiszen a ruháidon úgyis látod a pozitív eredményt!

Bármi is történjen, NE ADD FEL!

Bónusz tanácsom, ez ne úgy fogd fel, mint egy diétát, vagy valamilyen kúrát, mert az azt sejteti, hogy előbb vagy utóbb vége lesz. Úgy állj hozzá, hogy ez életmód váltás, beépítesz, kicserélsz az életedben, étrendedben dolgokat, amiktől egészségesebb lehetsz, (az csak pozitív hozadéka, hogy csinosabb is) tovább élhetsz, ez pedig egy hosszú távú cél!

Megosztás
Dávid Petra

Dávid Petra

Személyi edző, életmód tanácsadó