Lifestyle

Az 5 legjobb ingyenes Fitness applikáció 2022-ben

Több előnye is van ha egy App segít az egészséges életmód betartásában. Egyrészt mindig ott van a zsebedben, másrészt pedig ha ”véletlenül” kimenne a fejedből hogy edzeni/enni/inni kéne, küldd neked egy push üzenetet, hogy gyerünk tegyél magadért! Tudjuk, nem a világ leghatásosabb motivációja egy push üzenet, de a semminél talán több.

2022-őt írunk, gombamód szaporodnak a különböző egészség és fitnesz kategóriájú alkalmazások az áruházakban, így a bőség zavarában már nem is olyan egyszerű megtalálni a legjobbakat. Összeszedtük tehát nektek a kedvenc applikációinkat, amik Android és IOS rendszereken is egyaránt megtalálhatóak.

Strava

Ez egy ingyenes, elsőre egyszerűnek tűnő futó és kerékpáros applikáció, viszont ami érdekessé teszi az egészet, az az applikáció mögött lévő közösség. Itthon inkább kerékpáros berkekben elterjedtebb, de futók is sokan használják. A program lényege azon felül, hogy rögzíti a tevékenységed, hogy virtuális versenypályákon versenyeztet a többi felhasználóval, így ha egyedül edzel sem leszel motiválatlan. Egy példa: a Strava monitorozza mennyi idő alatt tekersz fel Dobogókőre és rangsorol ezen az útvonalon. Edzés után tudod nézegetni a ranglistákat azokon az útvonalakon amerre jártál, tudod követni mások edzését, stb…

 

Nike+ Run Club

Mint a nevéből is kiderül ez egy futó applikáció. Sok dologban hasonló, mint az előbbi alkalmazásunk, itt is a tevékenység monitorozása az elsődleges funkció és itt is egy közösség hajtja az app-ot, csak kicsit máshogy. Attól különbözik egy sima futó alkalmazástól, hogy minden nap ajánl neked futóprogramokat (x perc, x kilométer, x intenzitás), amik közül választhatsz kedved szerint. A futás alatt sokszor híres futók/sportolók/edzők tanácsait hallgathatod mintegy motivációs beszédként, ami szintén egy jópofa funkció. A Nike+ Run Club az egyik jelenleg elérhető legjobb okosóra applikációt is kínálja, így futás közben nem kell a telefonodat nézegetned, elég a karodra pillantani minden információért.

 

Nike Training Club

Ismét egy Nike App. Bevalljuk nagyon szeretjük a Nike applikációit két dolog miatt: a programok kinézete és működése nagyon össze lett rakva, ráadásul ingyenesek. Ez egy olyan applikáció, ami az otthoni edzésekben segít nekünk. Szintén előre összeállított edzésprogramok közül válogathatunk hangulatunk, erőszintünk és a körülöttünk fellelhető eszközök alapján. Viszont ha ezek közül nem találnánk szimpatikusat, válogathatunk izomcsoportok szerinti programokból is. Minden gyakorlatról van videofelvétel, illetve egy hang is segít nekünk a helyes kivitelezésben.

 

 

Yazio

Minden diétázó és kalóriab*zi kedvence alkalmazása. Ezzel a programmal gyorsan és egyszerűen számolhatod mennyi kalóriát eszel éppen. Szinte már minden étel benne van az adatbázisban [a legtöbb Nutriversum termék is 😊], így neked csak az étel nevét kell beütnöd, vagy lefotóznod a vonalkódját és többé kevésbé pontosan kiszámolja az étel értékeit. Ha nincs ötleted mit egyél éppen, a Yazio receptötleteket is ad, amik tökéletesen illeszkednek majd a napi fogyasztásodba.

 

WaterMinder

Testünk több mint FELE víz! Tök jó anyag, az íze se különösebben rossz, egész olcsó és szinte az összes mai trendi étkezési szokásnak megfelel: cukor-, laktóz-, glutén- és kalóriamentes, ezek ellenére a lakosság nagy része mégsem fogyaszt belőle eleget. Az app ezt próbálja orvosolni, figyeli a napi vízfogyasztásod, jelez neked ha inni kéne, naptárban tárolja a napi megivott vízmennyiségeidet, így bármikor vissza tudod nézni melyik nap mennyit ittál. Pofon egyszerű a program, az a feladat, hogy a test ikont nap végéig megtöltsük vízzel. Tényleg ennyi. Semmi felesleges funkció, semmi felesleges gomb.
A WaterMinder is kínál alkalmazást okosórára tovább könnyítve ezzel az életünket, mert nem kell a telefonunkat nézegetni, ránt egyet a karunkon és máris tudjuk, hogy inni kell.


 

Az appok alap funkciói ingyenesek, így azt ajánljuk próbálgassátok őket, hátha Ti is rákaptok valamelyikre.

Megosztás
Címke: , ,
Nutriversum Team

Nutriversum Team