Táplálkozás

Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Ha gondolkoztál már azon, hogy diétába fogsz, biztosan hallottál már a kalcium-piruvátról, mint természetes zsírégetőről és teljesítményfokozóról. Ez az anyag a testünkben is megtalálható, hiszen különböző folyamatoknál elő tudjuk állítani, így nem ismeretlen anyagról beszélünk. A kalcium-piruvát egy hatalmas népszerűségnek örvendő diétát támogató hatóanyag, amely joggal vívta ki a hírnevét, a hatóanyag ugyanis több irányból is támogatja a diétát és a fogyást.
Nutriversum Pyruvate

De lássuk, hogyan is válhat hasznodra a piruvát!

 • A legjelentősebb diétát támogató hatása az anyagcsere felgyorsítása. Ez azt jelenti, a piruvát használata megemeli az alap anyagcserénkhez szükséges energiamennyiséget, amelyet más néven BMR-ként ismerhetsz (Basal Metabolic Rate).
  Azzal, ha emeled az energiaigényed, de nem emeled az energiabeviteled, a mindennapos működésedben energiahiány alakul ki, amelyet a szervezet a meglévő energiaraktárakból pótol, azaz zsírfeleslegből – tehát a kilók leégése beindul, vagy felgyorsul!
 • Növeli a vércukor izomszövetekbe való szállítását, ami több okból kifolyólag is nagyon hasznos a diéta során. Egyfelől azzal, hogy a vércukor gyorsabban kerül felhasználásra, a vércukorszint gyorsabban tér vissza arra a szintre, amikor a szervezet már nem raktároz ebből az energiából zsírfelesleg formájában.
  Másfelől pedig edzés szempontjából is igen hasznos, mivel edzés közben a használatával az izomzat gyorsabban, és nagyobb mennyiségben kaphatja meg a működéshez elengedhetetlen energiát, így javul a sportteljesítmény, nő az állóképesség, összefoglalva pedig, javul az edzésmunka. És hát tudod: a keményebb edzés gyorsabb eredményt jelent!
 • Azzal, hogy csökkenti a vércukor ingadozásának a mértékét, a legtöbben étvágycsökkentő hatásról is beszámolnak, ami egy diéta során hatalmas segítség lehet, hiszen sokkal jobban tudsz koncentrálni a céljaid elérésére, ha közben nem zavar meg az evés utáni sóvárgás!

Mennyi az ajánlott adag?

A piruvát használatát már egészen magas dózisokkal is biztonsággal tesztelték, de a legújabb tanulmányok szerint már viszonylag alacsony dózisoknak is szignifikáns hatása lehet a testsúlykontrollra. A kezdő adag napi 1500 mg, amit utána egyéni preferencia szerint akár növelhetsz is.

Mikor ajánlott a használata?

A piruvát használata tulajdonképpen bármikor ajánlott, amikor olyan fitness vagy sportcéljaid vannak, amik elérése érdekében úgy gondolod, hogy egy modern testsúlykontroll hatóanyag a segítségedre lehet. Biztonságosan használható, hatékony kiegészítő, amely sok más diétát támogató formulával  szemben nem stimulánstartalmú, így a magas vérnyomással küszködők, vagy a stimulánsokra (pl koffeinre) érzékeny fogyni vágyók is biztonsággal használhatják. Természetesen érdemes a fokozatosság elvét követni a használatakor, illetve bármilyen mellékhatás tapasztalata esetén egyeztetni a kezelőorvossal a továbbiakról!

Szedési javaslat:

A teljes napi piruvat mennyiséget érdemes 2 részre elosztanod. Edzéstől függetlenül is hatékony kiegészítő, így pihenőnapokon érdemes az első és az utolsó étkezésed kíséretében elfogyasztanod 1-1 adagot, de mivel edzés során is nagy hasznát veszi a szervezetünk ennek a hatóanyagnak, így edzésnapon érdemes az egyik adagot edzés előtt 20-30 perccel elfogyasztani! (délelőtti edzés esetén az első, délután vagy esti edzés esetén a második adagot)


 

Pyruvate – 100 kapszula – WSHAPE – Nutriversum

 

 • Tiszta, 100% kalcium-piruvát tartalmú diétát támogató hatóanyag
 • Adagonként 1500 mg kalcium-piruvát
 • 50 napra elegendő kiszerelés
 • Könnyen lenyelhető kapszulás forma

 

MEGNÉZEM ►


 

Megosztás
Nutriversum Team

Nutriversum Team