• Home
  • Molnár Henrietta

Molnár Henrietta

Molnár Henrietta vagyok, instablogger.

Közel 7 éve kezdtem el az egészséges táplálkozást, ugyanis amikor abbahagytam a versenyszintű kézilabdázást, amit közel 13 éven át űztem, felszaladt rám nagyjából 10 kg felesleg, természetesen zsírban ami rettentően zavart.

Rövidnadrágot sem mertem felvenni nyáron, nemhogy kimenni a strandra bikiniben. Megelégeltem ezt az állapotot és eldöntöttem hogy ez nem mehet így tovább ,változtatni kell.

Eleinte bedőltem ilyen-olyan divat diétáknak, nagyon egyoldalú volt a táplálkozásom. Rengeteget koplaltam, emellé persze a folyadékbevitelem irtó kevés is volt, állandóan fájt a fejem, rossz volt a közérzetem, nagyon gyengének éreztem magam. Aztán hiába amit leadtam, vissza is kúszott, egyáltalán nem éreztem magam jól a bőrömben.

Így megelégeltem az egészet, és még inkább belemerültem a témába. Elvégeztem egy wellness-fitness tanfolyamot, és rájöttem hogy mozognom is kellene valamit, mert ez így nem fog jóra vezetni.

Eleinte csak táncos csoportos órákra jártam, de nem láttam olyan nagy változást az alakomon. Mikor az egyik barátnőm mondta, hogy milyen jól állna nekem, ha egy kis izmot magamra szednék (ekkor már nagyon vékonyra koplaltattam magam), így kezdtem el a  konditermi erősítést, amivel végre elkezdtem igazán jól érezni magam.

A súlyzós edzések mellett megfelelő tápanyagbevitelre volt szükségem, ami alapján kialakult bennem az egészséges konyha iránti szerelem és tudatosult bennem, hogy a táplálkozáson rengeteg múlik. Mára már a párommal közösen járunk edzeni, az étkezésre is maximálisan odafigyelünk és anyukámat is sikerült rávenni az életmódváltásra, amivel már közel 40 kilótól megszabadult.

A  mindennapjaim részévé vált ez az életstílus, az egészséges és kiegyensúlyozott étkezés, amit cikkek formájában szeretnék majd veletek megosztani.

Henszy cikkei