Tóth Barbara

Tóth Barbara vagyok, életmód- és táplálkozás tanácsadó, instagram blogger.

Az én történetem ott kezdődött, ahol más általában elégedetten hátradől: vékonyan. 47 kilóval, egy térdsérüléssel, egy év gyógytornával a hátam mögött eldöntöttem, hogy összeszedem magam, és elindulok a célom felé vezető göröngyös úton.

Emlékszem még az első edzésemre, ahol a 3 kilós kézisúlyzó kicsavarodott a kezemből, és az edzőm ijedten kapott utána, az első esetlen guggolás próbálkozásaimra, arra a sok végigkínlódott órára, amikor az edzés még nem volt az életem része csupán egy próbálkozás, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Azóta eltelt 4 év. A próbálkozásból szerelem lett, a 47 kilóból 63, és az akkori gyenge énemből egy igazán erős, határozott, céltudatos személyiség vált. Egy valami azonban megmaradt: még mindig küzdök a céljaimért. Az egészséges táplálkozás és sport azóta is az életem része, talán még jobban is, mint valaha.

Másfél éve kezdtem blogolni: egyrészt saját magam szórakoztatására, másrészt szerettem volna egy igazán őszinte és szókimondó oldalt, ahol bemutathatom az embereknek, hogy mi is játszódik le egy életmódváltás alatt és után azok fejében, akik minden nap tesznek valamit magukért és az álmaikért.

A szenvedélyből szakma lett, 2016 októberében elvégeztem a táplálkozás tanácsadó képzést, hogy másoknak is átadhassam ezt a tudást és ezt az életszemléletet, amit képviselek.

Külön szeretek az életmódváltás lélektani oldalával is foglalkozni, így számos motivációs és lélekerősítő bejegyzést is olvashattok tőlem. Hiszem és vallom, hogy test és lélek együtt kell, hogy ép legyen, akkor lesz teljes az összhang és az egyensúly az életünkben.

Barbi cikkei